Medya ve Sinema-TV

Türkçesi Dr. Kim olan Doctor Who 60 yaşına bastı

Efsanevi bilim kurgu serisi zaman yolcusu Doctor Who 60. doğum gününü dillere destan şekilde kutluyor. Geçmiş ve geleceği harmanlayarak yine şaşırtmaya devam ediyor.

Türkçesi Dr. Kim olan Doctor Who 60 yaşına bastı

Efsanevi tv dizisi yapımcıları, Doctor Who’nun 60. doğum gününü özel bir şekilde kutluyor. Dizi üçer haftalık özel bölümlerini yayınlayacak. Tabi bundan dolayı tüm gözler bu haftasonu yayınlanacak bölümlerde. Ancak dün Doctor Who’nun yıldönümünde hayranlar, dizinin geleceğine güzel işaretler veren birkaç harika sürprizle karşılaştı.

 Serinin50. yıl dönümüne özel belgesel draması An Adventure in Space and Time’ın yeniden yayınlandı. İzleyiciler her ikisinin de sürpriz anlarla sonuçlandığını gördü. 

İlk olarak The Daleks’i yani Doctor Who’nun siyah-beyaz dönemini seyrettiler. Daha sonra Dünya’yı işgal eden Daleklerden, Doctor Who’nun ilk çıkışına kadar birçok ikonik an yeniden renklendirildi. Ayrıca bu detaylara dikkat çeken bir fragman yayınlandı.

The Daleks’in özet düzenlemesine birçok olumlu geri dönüş geldi. Aslında bu durum gelecek potansiyel yeniliklerin bir işaretiydi. Aslında bu yıldönümü kutlamalarıyla yapım şirketi halkın nabzını tuttu. Tepkiler oldukça olumlu. Zaten Doctor Who eksik olan geçmişini animasyon yoluyla yeniden canlandırmaya oldukça istekli.İkinci büyük sürpriz ise Uzay ve Zamanda Bir Macera yayınlanırken geldi. Bu belgesel dramada David Bradley, William Hartnell’i canlandırıyor. Bu belgesel drama Hartnell’in dizideki son sahnelerini kaydettiği duygusal bir sahneyle sona eriyor.

Sadece TARDIS konsolundan başını kaldırıp Matt Smith’in on birinci doktorunu buluyor. Ona yani her şeyi başlatan oyuncuya, gösterinin gelecek nesiller boyunca devam edeceğini göstermek için geleceğe bir bakış atıyor. Ancak dün gece TARDIS konsolunun üzerinden bakan Matt Smith değildi. Ncuti Gatwa’nın on beşinci doktoru arsız bir göz kırpma ve gülümsemeyle televizyona çıktı.

O zaman yapım şirketi sahnenin gelecekteki gösterimler için Doktor’un o zamanki enkarnasyonunu içerecek şekilde kolaylıkla güncellenmesini amaçlıyordu. Ayrıca Gatwa yakın zamanda birinci doktorla bir sahne çektiğini ağzından kaçırdı. Bu nedenle bazı hayranlar bazı detayları bir araya getirdi. Bu durum Doctor Who hayranları için hoş bir sürpriz oldu. Yeniliklerle ve ipuçlarıyla seri Doctor Who 60. doğum gününü adına yaraşır şekilde kutladı. 

Yorumlar